bisküvili pasta

Rıhtım
En sevdiğim pasta.
Nereye gitsek, kıbrıs tatlısı, frambuazli trilece, tramisu gibi yapımı ve adları zor pastalar ikram ediyorlar. Halbuki ben en çok bisküvili pasta seviyorum.
Zevkim bile ucuz.
beyfendi
tarifi ve malzemelerini paylaşıyorum. bay-bayan & evli-bekar herkes deneyebilir oldukça basit.

Pratik Bisküvili Pasta Tarifi İçin Malzemeler

3 paket petibör bisküvi.
Muhallebisi İçin:

1 litre süt (5 su bardağı),
2 yemek kaşığı mısır nişastası,
3 yemek kaşığı un,
1,5 su bardağı şeker,
1 paket kakao (25 gr),
1 paket vanilya,
1 yemek kaşığı dolusu margarin.
Bisküvileri Islatmak İçin:

1 kase süt.
Süslemek İçin:

1 paket çilekli puding,
1 poşet sade krem şanti.
Ganajı İçin:

1 paket sıvı krema (200 ml),
2 paket sütlü ya da bitter çikolata.

Muhallebisi için; tencereye sütü, nişastayı, unu, şekeri ve kakaoyu koyalım. Orta ateşte koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim. Fokurdamaya başlayınca içine vanilyayı ve margarini ilave edip ocaktan alalım. Büyük boy dikdörtgen borcamın tabanını hafif olacak şekilde süt ile ıslatalım. Pastanın kolay çıkması için. Bisküvileri süte batırıp borcamın tabanını kaplayacak şekilde bir sıra dizelim. Bisküvilerin üzerini kaplayacak kadar sıcak muhallebiden dökelim. Sonra yine bisküvileri süte batırıp muhallebinin üstüne bir sıra dizelim. Bu işlemi dört kat olacak şekilde tekrarlayalım. Son kata muhallebiyi döküp düzgünce yayalım ve soğumaya bırakalım. Ganajı için; kremayı kaynama noktasına gelmeden ısıtalım. İçine çikolatayı ilave edip karıştırarak eritelim. Ilık ganajı muhallebinin üzerine döküp eşit şekilde yayalım. Süslemek için; çilekli pudingi üzerindeki tarife göre hazırlayalım ve soğumaya bırakalım. Soğuduktan sonra içine toz krem şantiyi ilave edip çırpalım. Hazırladığımız harcı krema torbasına dolduralım.
Pastanın üzerini farklı şekillerde de süsleyebilirsiniz.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches